my blog yar

  • ۰
  • ۰

تفاوت نگارش رزومه تحصیلی و رزومه کاری

تفاوت اصلی یک رزومه تحصیلی و کاری در طول رزومه و نحوه نگارش و عمق مطالبی است که در رزومه خود می‌نویسید. در مقالات قبلی راجع به نحوه نوشتن رزومه کاری توضیح دادیم و گفتیم که یک رزومه کاری استاندارد باید کوتاه، مختصر و مفید در یک صفحه یا حداکثر در دو صفحه نوشته شود. اما رزومه‌های تحصیلی معمولاً طولانی‌تر و بیش از 2 صفحه هستند که این مسئله راجع به رزومه کاری، قابل پذیرش نیست. پس زمانی که می‌خواهید وارد بازار کار شوید، باید رزومه خود را بازنویسی کنید. (برای مطالعه تفاوت های بیشتر به این صفحه مراجعه کنید)
رزومه تحصیلی به نسبت رزومه کاری جامع‌تر و مفصل‌تر است و وجوه بیشتری را شامل می‌شود. در رزومه تحصیلی سوابق شغلی شما نیز می‌آید، اما آن رزومه صرفاً سوابق شغلی شما را در مسیر زمانی نشان می‌دهد ولی فرم رزومه کاری باید جذاب باشد تا بتواند مهارت‌های تخصصی و فنی شما را به کارفرما نشان دهد و نظر او را برای استخدام شما جلب کند.

 برای تاریخ دقیق امروز می توانید از تقویم آنلاین  استفاده کنید.

 

هدف از نگارش یک رزومه کاری

هدف اصلی رزومه‌کاری جلب نظر کارفرما و گرفتن وقت مصاحبه کاری برای شما است. اما کارفرما و مدیر استخدام زمان کمی را برای هر فرم رزومه صرف خواهد کرد. پس رزومه کاری شما باید طوری نوشته شود که در کمترین زمان بیش‌ترین اطلاعات از مهارت‌ها و تجربیات فنی شما را به کارفرما و فرد بررسی کننده رزومه انتقال دهد. رزومه کاری خلاصه‌ای از زندگی شغلی شما است و به همین دلیل برای نوشتن رزومه کاری از پرداختن به جزییات پرهیز کنید و به‌طور ساده و روشن، مهم‌ترین و برجسته‌ترین مهارت‌ها، تجربیات شغلی و دستاوردهای خود در شرکت‌های قبلی را در آن بنویسید.

در واقع هدف این برگه بیان تاریخچه‌ی زندگی شما نیست، بلکه دادن اطلاعات ضروری و مهم به کارفرمای احتمالی است تا او بتواند تشخیص دهد که چه فردی برای رزومه شرکت او مناسب‌تر است. پس، از وظایف محوله و کارهای روزانه خود در شرکت‌ها چیزی در رزومه ننویسید و تنها اگر دستاوردی در آن شغل داشته‌اید که منتج به ارزش افزوده (افزایش بهره‌وری و بازدهی کارکنان، کاهش هزینه‌ها یا افزایش درآمد شرکت) شده است آن را بیان کنید و به کارفرما نشان بدهید که شما فرد مفید و ارزش آفرینی برای نمونه رزومه شرکتی او خواهید بود.

رزومه ساز

هدف نوشتن رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی معمولاً برای نشان دادن دانش بالا در مهارت‌های تخصصی و مرتبط با آن صنعت است و معمولاً مناسب افرادی است که سابقه تدریس دانشگاهی و فعالیت‌های تحقیقاتی و دانشگاهی داشته‌اند. در ضمن این نوع از رزومه بر خلاف رزومه کاری، شامل جزییات زیادی از سوابق تدریس، تحقیقات و مقالات و کلیه‌ی فعالیت‌های دانشگاهی فرد است.

به همین دلیل نیز طول آن بیش‌تر از طول استاندارد یک رزومه کاری (1 تا 2 صفحه) است و این رزومه می‌تواند تا جایی که فضا برای نوشتن سوابق شغلی و تحقیقاتی لازم است، ادامه پیدا کند. علی رغم نبود استاندارد و محدودیتی برای طول رزومه، اما معمولاً رزومه‌های کاری بین 1 تا 2 صفحه و رزومه‌های تحصیلی بین 4 تا 5 صفحه نوشته می‌شوند که بهتر است رزومه تحصیلی شما نیز بیش از 5 صفحه نشود.

 

منبع:

https://blog.yar.cloud/%d8%b1%d8%b2%d9%88%d9%85%d9%87-%da%a9%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%88-%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d8%b1%d8%b2%d9%88%d9%85%d9%87-%d8%aa%d8%ad%d8%b5%db%8c%d9%84/

  • ۰۰/۰۷/۲۹
  • roza estar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی